Hvordan opprette en bedriftskonto på Instagram.

Instagram er ofte stedet noen blir kjent med en merkevare for første gang. På Instagram kan du opprette en egen business-konto for virksomheten din for å få tilgang til funksjoner som kan hjelpe deg med å skape vekst.

For å opprette en businesskonto, må du først opprette en vanlig konto med tilhørende e-post og brukernavn for bedriften. Deretter konverterer du kontoen til en businesskonto slik:

  1. Gå til profilen din og klikk på meny-tegnet øverst til høyre.
  2. Trykk deretter på ⚙️ Innstillinger.
  3. Velg deretter Konto i menyen.
  4. Trykk på Bytt til profesjonell konto.
  5. Trykk på Bedrift.
  6. Hvis du vil, kan du følge trinnene for å knytte den profesjonelle kontoen din til en Facebook-side som er relatert til bedriften din. Dette trinnet er valgfritt og vil gjøre det lettere å bruke alle funksjonene som er tilgjengelige for bedrifter på tvers av Facebook sine verktøy og apper For øyeblikket kan du bare koble én Facebook-side til business-kontoen din.
  7. Legg deretter til detaljer som bedriftskategori og kontaktinformasjon i profilen.
  8. Trykk deretter på Ferdig.

Fordelen med en business-konto er at du får tilgang til bedriftsfunksjoner og innsikt. Disse verktøyene gir deg en forståelse av hvem som samhandler med bedriften din på Instagram.

Du kan også velge om du vil vise eller skjule bedriftskategorien og kontaktinformasjonen på profilen din om du vil. Dette gjør du etter at du har fullført konfigureringen og går til profilen din og trykker på Rediger profil. Gå til Profilvisning under Offentlig bedriftsinformasjon for å velge om du vil skjule eller vise kategorietiketten og kontaktinformasjonen. Trykk deretter på Ferdig.

Kilde: Instagram